Вучић: Вијест да неће бити укинуте таксе лоша за цијели регион

Срна
Вучић: Вијест да неће бити укинуте таксе лоша за цијели регион

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас у Давосу да је изјава /премијера самопроглашеног Косова/ Рамуша Харадинаја да Приштина неће укинути таксе на робу из централне Србије лоша вијест, не само за Србију, већ и за цијели регион.

Вучић, који учествује на бизнис форуму у Давосу, рекао је новинарима да Србија на то не може да одговори другачије осим да настави са молбама да те таксе укину.

“До тада, немамо о чему да разговарамо. Како да разговарамо о нечему док нам је неко, ко каже да жели споразум, увео такве антицивилизацијске мере. Нажалост, осим неких добрих вести које смо данас овде имали, то је лоша вест, лош сигнал, не само за Србију, већ и за цео регион”, истакао је Вучић.

Харадинајев став, како каже Вучић, говори не само о односу Приштине, већ и других фактора у свијету, пренијели су београдски медији.

“Довољно смо снажни да можемо да подижемо сами своју економију, без обзира што ће ово имати лош утицај на нас. Не дај Боже да смо ми увели такве мере, замислите шта би било свуда у свету”, рекао је он.

Вучић је захвалио свима из свијета који су макар формално рекли да треба да буду укинуте таксе и што нису рекли да су криве, уобичајено до сада, обе стране.

Он је најавио да ће Србија наставити да снабдијева свој народ на Косову и Метохији, без обзира на тешкоће.

“Нама остаје само да се боримо, да радимо, будемо још вреднији и зарадимо за наш народ још више”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана