Vučić: Važno što Tursku imamo kao saveznika i prijatelja

Tanjug
Vučić: Važno što Tursku imamo kao saveznika i prijatelja

Ankara - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom prisustva na inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana u Ankari, da je veoma važno da Srbija ima tako snažnog regionalnog partnera kao saveznika, a ne kao protivnika i neprijatelja.

Vučić je podsjetio da mu je ovo treći ili četvrti susret sa turskim predsjednikom u veoma kratkom razdoblju i da je došao na inauguraciju u ime Srbije da ukaže čast i poštovanje turskoj državi, narodu, predsjedniku.

Prenio je da je predsjednik Erdoan priredio veoma srdačan prijem delegaciji Srbije i rekao da Srbija i Turska imau mnogo toga da urade u budućnosti, mnogo toga je pred nama, mnogo planova, mnogo zajedničkih stvari da rješavamo koje se tiču ekonomije, politike.

Izrazio je očekivanje da će saradnja dvije zemlje biti dalje unapređivana, kao i da će uskoro u Srbiju doći turski predsjednik, što je, kako je ocijenio, veoma važno za budućnost naše zemlje.

Vučić je podvukao da je veoma ponosan na rezultat naše politike da Tursku imamo kao prijatelja i saveznika.

Kazao je da je tokom boravka u Ankari imao i priliku za više bilateralnih susreta, među kojima su bili predsjednik Bugarske Rumen Radev, predsjednik Makedonije orđe Ivanov, mađarski premijer Viktor Orban, albanski premijer Edi Rama, kao i sa članom predsjedništva BIH Bakirom Izetbegovićem i mnogim drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana