Вучић: Важно што Турску имамо као савезника и пријатеља

Танјуг
Вучић: Важно што Турску имамо као савезника и пријатеља

Анкара - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је, поводом присуства на инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердоана у Анкари, да је веома важно да Србија има тако снажног регионалног партнера као савезника, а не као противника и непријатеља.

Вучић је подсјетио да му је ово трећи или четврти сусрет са турским предсједником у веома кратком раздобљу и да је дошао на инаугурацију у име Србије да укаже част и поштовање турској држави, народу, предсједнику.

Пренио је да је предсједник Ердоан приредио веома срдачан пријем делегацији Србије и рекао да Србија и Турска имау много тога да ураде у будућности, много тога је пред нама, много планова, много заједничких ствари да рјешавамо које се тичу економије, политике.

Изразио је очекивање да ће сарадња двије земље бити даље унапређивана, као и да ће ускоро у Србију доћи турски предсједник, што је, како је оцијенио, веома важно за будућност наше земље.

Вучић је подвукао да је веома поносан на резултат наше политике да Турску имамо као пријатеља и савезника.

Казао је да је током боравка у Анкари имао и прилику за више билатералних сусрета, међу којима су били предсједник Бугарске Румен Радев, предсједник Македоније орђе Иванов, мађарски премијер Виктор Орбан, албански премијер Еди Рама, као и са чланом предсједништва БИХ Бакиром Изетбеговићем и многим другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана