Вучић: Важни разговори са БиХ и турској политици на Балкану

Срна
Вучић: Важни разговори са БиХ и турској политици на Балкану

Истанбул - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да ће у Истанбулу имати важне разговоре како о турској политици на Балкану, тако и о рјешавању проблема са БиХ.

Он је, по доласку у Истанбул, рекао да је веома важно за Србију да разговара о турској политици на Балкану, о унапређењу  пријатељских односа и да се види шта је оно што очекују у односима Србије и БиХ.

"Чуће се наши интереси, а чућемо и њихове, па да видимо можемо ли да правимо одређене помаке инфраструктурне са БиХ или не, да ли можемо да направимо било какве помаке по питању решавања питања границе између наше две земље", објаснио је Вучић.

Упитан да коментарише изјаву Соње Бисерко која је казала да је Дејтонски споразум омогућио стварање државе у држави БиХ, Вучић је казао да не би било озбиљно ако би он као предсједник коментарисао шта мисли и говори госпођа Бисерко.

”Има право на свој став и нико јој то право није ускратио нити ће. Ми имамо своју политику која значи поштовања Дејтонског спорзаума, интегритета БиХ, али и РС унутар БиХ. Наша позиција је ту чврста, јасна и недвосмислена”, поручио је он.

Предсједник Србије Александар Вучић сутра ће разговарати са предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Вучић: Турска компанија од краја септембра у Краљеву

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће једна турска компанија у Краљеву од септембра почети са радом и да ће запослити 2.500 људи.

Вучић је, по доласку у Турску, указао да је веома битно да турски инвеститори долазе у Србију, као и да буде што више турских туриста.

"Имам једну радосну вест која говори о томе да ће до краја септембра једна турска компанија у Краљеву почети са радом. Запослиће 2.500 људи и то је инвестиција од више од 35 милиона евра!", казао је он.

Вучић је пренио да је са том компанијом обавио разговор данас у Истанбулу.

Изразио је увјерење да је то радосна вијест за Краљево, али и за цијелу Шумадију и Рашки округ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана