Вучић: Уверен сам да рата неће бити

Глас Српске
Вучић: Уверен сам да рата неће бити

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је, поводом тензија на КиМ и након повећања такси на робу из Србије, да је увјерен да рата неће бити.

“Не волим ту реч ни да користим, члини ми се да људи у Приштини данас не разумеју размере катастрофе које могу да изазову и молим их да покупају да то схвате. Ми смо у ситуацији да не да играмо шах са неким ко има помоћ 10 кибицера, него морамо да размишљамо о томе да ли ће неко од њих да се подигне и лупи таблом о глави и нас и себе. Када имате таквог непредвидивог противника, онда то свакако јесте проблем”, рекао је Вучић, поводом најава формирања војске Косова и евентуалног слања једне јединице на сјевер Косова, за Пинк телевизију.

Он додаје да се нада да ће Србија сачувати мир.

“Надам се да ћемо успети да сачувамо мир. Србија ће дати све од себе, уверен сам да ћемо имати мир, да рата неће бити, али нећемо дозволити погром нашег народа где год да живи”, нагласио је предсједник Србије.

Вучић је рекао и да ће данас у подне разговарати телефоном са енералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом и нагласио да је “наше да успоставимо комуникацију са НАТО јер су они преузели обавезе да не буде војске на сјеверу Косова осим под два кумулативна услова - да се са тим сагласе и НАТО и локална заједница, односно Срби, а то се сигурно неће догодити”.

“Мислим и да је порука Јенса Столтенберга била добра и надам се да ће у Приштини то разумјети. Чини ми се да многи покушавају да из уразуме”, рекао је Вучић и додао да је веома важно и да међународна заједница схвати ко жели мир.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана