Вучић: Ускоро нека врста комуникације са Трампом

Срна
Вучић: Ускоро нека врста комуникације са Трампом

Београд - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће можда ускоро бити остварена нека врста комуникације са новоизабраним предсједником САД Доналдом Трампом и његовим кабинетом.

"Можда ускоро остваримо неку врсту комуникације и са кабинетом и са новоизабраним председником САД. Видећемо", рекао је Вучић новинарима у Београду, након што је присуствовао представљању "Бијеле књиге" страних инвеститора у Србији.


Он је негирао да је недавно присуствовао трци "Формуле један" у Абу Дабију, наводећи да је боравио у кули Шабзи тауер, гдје су, између осталих, били и Трампови савјетници.

"Нисам чак ни присуствовао трци, него сам био у Шабзи тауеру, то је мој посао, и са Трамповим саветницима, као и са председником Руанде, премијером Нигерије и људима из целог арапског света", рекао је Вучић, наводећи да се видио и са владаром Дубаија и Абу Дабија.

Вучић је навео да је то његов посао и да је поносан на добар однос са пријатељима.

"Мене жФормула једанж не интересује. Да је била нека кошарка, бокс или фудбал, то би ме више занимало. Видим да лажу о месту где сам био", рекао је Вучић, коментаришући медијске написе да је боравио у посјети Абу Дабију, гдје је пратио одлучујућу трку "Формуле један".

"Озбиљна метла" за многе који су се богатили на "државној грбачи"

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да се спрема "озбиљна метла" за многе људе који су се богатили на "државној грбачи".
"Спрема се озбиљна метла за многе људе који су уживали на државној грбачи, озбиљно се богатили, а умели увек да лажирају резултате. Увек ћете видети разлику између папира и реалног кеш лоа, реалне ликвидности", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Поводом информација да полиција провјерава пословање "Електропривреде Србије" /ЕПС/ због злоупотреба у трговини струјом, Вучић каже да ће сутра добити прецизне информације о дешавањима у овом предузећу.

Када је ријеч о изјави предсједника Србије Томислава Николића да не треба да се штеди на војсци, Вучић је рекао да је његов одговор и Николићу и другима да се не може исплатити оно што се нема.

"Војсци смо, као и полицији, наменили пет одсто повећања плата, иако је ММФ био против било каквог повећања и једнима и другима. Можемо да се пружамо само онолико колико смо дуги", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да поштује ставове Николића, који одговорно обавља посао предсједника Србије. "Председник је везан за војску, желим ту изјаву да разумем као његову жељу да војска буде задовољна", навео је Вучић.

Он је рекао да му је тешко да непрестано одговара на неистине попут оне да Албанија издваја више од Србије за војску, наводећи да Албанија издваја 106 милиона евра за војску, а Србија од 630 до 640 милиона евра, што је више и од Бугарске и Хрватске, а нешто мање од Мађарске.

"Наша војска се све озбиљније опрема, наоружава, постаје значајан фактор стабилности, а не претња било коме. Много улажемо у војску, пропорционално нашем БДП-у. Данас је само девет НАТО земаља испред нас по улагању у војску", истакао је Вучић.

Говорећи о економији Србије, Вучић је рекао да се потврђује његова изјава да је наредних пет година "златно доба" Србије, те најавио да ће Влада заједно са Савјетом страних инвеститора формирати национални савјет за конкурентност да би држава била привлачнија за инвестирање.

Вучић је навео да је за девет мјесеци ове године износ страних инвестиција био 1,25 милијарди евра, а да се очекује да до краја године буде 1,8 или 1,9 милијарди евра, док су на примјер у БиХ, инвестиције 400 милиона евра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана