Вучић: У Бечу о Србији у суперлативима

Агенције
Вучић: У Бечу о Србији у суперлативима

Беч - Србија је потврдила своју улогу одговорне земље и озбиљног руководства, изјавио је премијер Србије Александар Вучић нагласивши да је Србији указана велика част тиме што се он обратио новинарима у име земаља западног Балкана на конференцији у Бечу.

Вучић је рекао за српске медије да су јучерашњи и данашњи дан важни за Србију, као и да је потребно да се покаже континуитет у раду, али и много тога новог да се направи.

"Али, неколико важних ствари данас смо чули, пре свега око решавања мигрантске кризе. Ангела Меркел је позвала своје привреднике да улажу у земље Западног балкана, а Србија је највећа, и мислим да и неке друге услове пружамо најбоље, тако да можемо да очекујемо нови прилив немачких инвестиција", рекао је премијер Србије.

Он је казао да му је указана част да се заједно са високом представницом ЕУ Фредериком Могерини и са два канцелара - аустријским Вернером Фајманом и њемачким Ангелом Меркел обрати у име земаља западног Балкана.

"То је нешто што се не догађа често, али говори о поштовању које Србија данас има у свету", рекао је премијер.

Вучић је истакао да је за Србију важно да ради на економским реформама.

Иако су, како каже, многи били скептични прошле године када је у питању привредни раст у Србији и прогнозирали чак негативан раст, данас су у Бечу о Србији говорили у суперлативима.

"Данас су и ЕБРД и Европска инвестициона банка и Светска банка и сви који су били овде данас говорили само у суперлативима о нашој земљи и ја верујем да ћемо и ове инфраструктурне пројеткте и све друге ствари које смо договарали умети на најбољи могући начин и у најбољем могућем интересу нашег народа да завршимо", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана