Вучић: Ствари више неће бити исте послије упада приштинских специјалаца

Срна
Вучић: Ствари више неће бити исте послије упада приштинских специјалаца

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да послије данашње акције приштинских специјалаца на сјеверу Косова и Метохије ствари више неће бити исте и да ће Србија имати другачији однос према албанским преговарачима и свима који су се данас, како је, рекао, правили блесави.

“Биће другачији однос према албанским преговарачима и онима који су се данас правили блесави и говорили да је ријеч о борби против корупције или се у првом тренутку нису ни јављали. Јавили су се тек када су схватили да смо врло озбиљни у намери да сачувамо свој народ”, нагласио је Вучић.

Он је рекао новинарима по завршетку сједнице Скупштине Србије о Косову и Метохији да Србија неће да ратује и да ће чувати мир по сваку цијену.

“Нисам никоме претио ратом, само сам рекао да ћемо сачувати наш народ и да нећемо дозволити нови погром. Ситуација није ни мало лака, наша одлучност, вера у себе, озбиљност целе државе и храбост народа на Космету мотивише нас да радимо још марљивије и да будемо способни да гарантујемо сигурност и безбедност Срба на Космету”, рекао је Вучић.

Он је додао да данашњи дан упада приштинских специјалаца на сјевер Косова и хапшење Срба говори о намјерама албанских властодржаца и оних који их подржавају.

“То што су причали да је ријеч о борби против корупције је смешно”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је оцијенио би било лакше ако би се велике силе договориле о питању Косова и Метохије, али да сумња да ће до тога доћи.

Одговарајући на питање новинара о приједлогу опозиционог посланика Бошка Обрадовића да на подручје Косова дође руска војна мисија, Вучић је подсјетио да је Русија била на Косову до 2003. године.

Он је навео да је Србија независна земља, да поштује и има најбоље односе са Русијом, али и да има сопствену војску.

“Ако би се договориле велике силе било би утолико лакше, али сумњам да од тог посла има нешто”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана