Vučić: Srbiju da zgazite nećete, umećemo sami da je štitimo

Agencije
Vučić: Srbiju da zgazite nećete, umećemo sami da je štitimo

Topola - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi te poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim.

"Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije, jer Srbiju ćemo umeti da štitimo", rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi.

Kako je rekao, u posljednje vrijeme neki su riješili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju biljeg onih koji treba da se stide prošlosti. "Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama hiljada pogunulih u svim otadžbinskim ratovima. Ali nemojte da nas terate da se osećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu", rekao je Vučić. "Nemojte da nas terate i nemojte da nas gazite jer to vam nećemo dozvoliti ma kako da se zovete i ma kako da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije, jer Srbiju ćemo umeti da štitimo", rekao je premijer Vučić.

Kako je naveo, "štitićemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću, a oni koji misle da je dovoljno da zaprete i kažu da smo mi Srbi, valjda, jedini krivi za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta,  u sustini samo govore i pokazuju ko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru".

Podvukao da u Srbiji moraju da rade još više, da rade i trude se još više da naprave uspješniju, ekonomski bogatiju Srbiju da bi imali još veću političku snagu da bi mogli da im se suprotstave i kažu da će 99,99 odsto časnih i poštenih Srba nositi sa ponosom crveno-plavo-beli barjak svuda.

"A vama, Englezi, i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali, hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvaćemo sebe i svoj obraz, jer samo sami sebi možemo obraz da ukaljamo", poručio je Vučić.

Ponovio je da Srbi poštuju sve druge žrtve i pokazuju time da se razlikuju od drugih koji nikada nisu htjeli da odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi. "I to je ono u čemu se razlikujemo", naglasio je premijer Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana