Вучић: Србију да згазите нећете, умећемо сами да је штитимо

Агенције
Вучић: Србију да згазите нећете, умећемо сами да је штитимо

Топола - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија неће дозволити никоме да је гази те поручио да Срби своју величину показују и тиме што су у стању да се поклоне и туђим жртвама онако како се клањају и пред својим.

"Србију да згазите нећете и то вам поручујем одавде из центра Србије из Шумадије, јер Србију ћемо умети да штитимо", рекао је Вучић на отварању моста у Блазнави.

Како је рекао, у посљедње вријеме неки су ријешили да различитим резолуцијама поново стављају биљег оних који треба да се стиде прошлости. "Ми Срби своју величину показујемо и тиме што смо у стању да се поклонимо и туђим жртвама онако како и пред својим, пред стотинама хиљада погунулих у свим отаџбинским ратовима. Али немојте да нас терате да се осећамо понижено зато што смо Срби и зато што смо се јуначки борили за своју слободу", рекао је Вучић. "Немојте да нас терате и немојте да нас газите јер то вам нећемо дозволити ма како да се зовете и ма како да сте јаки. Србију да згазите нећете и то вам поручујем одавде из центра Србије из Шумадије, јер Србију ћемо умети да штитимо", рекао је премијер Вучић.

Како је навео, "штитићемо Србију нашим знањем и памећу, марљивошћу, а они који мисле да је довољно да запрете и кажу да смо ми Срби, ваљда, једини криви за оно што се збивало на простору бивше Југославије и да заборавимо и Јасеновац и Јадовно и сва српска стратишта,  у сустини само говоре и показују ко је изазивао многе ствари на том простору".

Подвукао да у Србији морају да раде још више, да раде и труде се још више да направе успјешнију, економски богатију Србију да би имали још већу политичку снагу да би могли да им се супротставе и кажу да ће 99,99 одсто часних и поштених Срба носити са поносом црвено-плаво-бели барјак свуда.

"А вама, Енглези, и свима осталима хвала на великом пријатељству које сте нам показали, хвала вам много на томе, а ми Срби чуваћемо себе и свој образ, јер само сами себи можемо образ да укаљамо", поручио је Вучић.

Поновио је да Срби поштују све друге жртве и показују тиме да се разликују од других који никада нису хтјели да одају почаст ниједној српској жртви. "И то је оно у чему се разликујемо", нагласио је премијер Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана