Вучић: Србија уназад више не иде

Танјуг
Вучић: Србија уназад више не иде

Београд - Обавезујем се сваком грађанину Србије, човеку, жени, детету да никада своју дужност, дужност која носи име ове државе и народа, нећу схватити олако, да нећу никада бити већи од ње, да земљи никада нећу ништа да узмем, да ћу бити спреман све да јој пружим и дам, поручио је данас предсједнички кандидат на изборима у Србији Александар Вучић на предузборном митингу у Београду.

"Желим да буде, председнк свима, без жеље да делим људе, намере да судим, са пуно свесћу о сопственој покорности", рекао је Вучић у препуној Комбанк арени.

"Србија је наша основна вредност, вера и тачка ослонца", рекао је Вучић.

Додао је да, ако некоме до данас није било јасно зашто "трчи ову трку", сада може да добије одговор без икакве сумње - да тиме постаје дио велике историје и огромне части.

"Ваше руке су моје руке, ваши гласови су мој глас, ваша снага је моја снага. Само уз вас могу да постојим, само уз вас могу да радим и служим, и пред свима осталима и целим светом могу, морам и хоћу да стојим усправно, јер знам ко је иза мене, и знам шта је иза мене", поручио је Вучић.

Он је додао да види добро српски народ, да нема никакву сумњу у његову величину, и подвукао:

"Неће више бити питања без одговора и путева без циља, лутања...Србија уназад више не иде. Иде напред, иде брже, иде боље, и ићи ће јаче", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао и да не постоји ријеч коју нису изговорили против њега, против грађана, против Србије, али и поручио "нека им је просто", нека мрзе, и нека живе са том мржњом, "а ми ћемо љубављу да их победимо, вашом енегријом, радом, знањем".

Како је рекао, оно што га је уплашило је то што кандидати бившег режима позивају на насиље, на разне сценарије, пуцњаву....али је и поручио да нормална, пристојна Србија жели мир, стабилност, инвестиције...

"Нећемо вам дозволити да нам сруштите земљу, да срушите оно што смо стварали у претходне три године, нећемо вам дати да нам отмете будућност", поручио је.

Он је додао да је 10 против њих "и знате још ко са њима", али "да је већина народа на нашој страни".

Треба да знамо, каже, да се само радом може успјети, а не онако како они обећавају да ће нешто да падне са неба.

"Не дам да нас врате у време пљачкашких приватизација, да нам узму и црно испод ноката само да би били богатији".

"Никад ни један динар нисам узео од грађана, и био сам најпоноснији председник владе али то не бих успео да нисам имао оваквог председника Републике и вас, дивне, најбоље људе Србије", истакао је Вучић у свом говору.

Грађанима је обећао да ће живјети боље, да ће имати веће плате и пензије, јер су их заслужили својом трпељивошћу, стрпљењем, радом и енергијом.

За 48 сати срешће се са предсједником Русије Владимиром Путином, гдје ће, каже, заступати интересе Србије и борити се за што боље односе са Русијом.

Навео је да је Србија на европском путу, али и да је једина европска земља која није увела санкције Русији и да то неће ни урадити.

"Србија је сачувала свој образ и показала пријатељство и када је тешко", рекао је Вучић.

Навео је да је пред Србијом још много обавеза и да је за то потребна подршка грађана и њихова љубав.

"Хвала вам на огромној подршци", поручио је Вучић окупљенима.

Он је навео да је кампања за њега била ужасно тешка, јер не постоји ствар коју његови противници нису рекли, нити лаж и неистина коју нису изнели, али да грађани знају истину, ко је поштен и марљив борац за Србију.

"Грађани знају ко ће да потури своја леђа и штити своју земљу и да се бори кад изледа да је немогуће да се за Србију избори", рекао је Вучић.

Обећао је да ће да се бори до посљедњег даха против оних који би Србију да врате у прошлост, оних који ће да спроведу насиље и "македонски сценарио", те да ће свом снагом да очува мир и стабилност.

"То је мој завет за Србију", закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана