Vučić: Srbija nije dobila odgovor koji je tražila

Agencije
Vučić: Srbija nije dobila odgovor koji je tražila

Beograd - Izvještaj iz Haškog tribunala da je general Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću nije odgovor koji je Srbija tražila, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da to nije odgovor na pitanje zašto je Tolimir umro i zašto nije pušten iz pritvora na zahtjev Beograda od prije četiri mjeseca, kako bi se liječio.

"Naravno da je umro prirodnom smrću, nismo ni mislili da je od krstareće rakete", rekao je Vučić novinarima.

Na pitanje novinara o Haškom tribanalu i izricanju presude lideru SRS-a Vojislavu Šešelju, Vučić je naglasio da će uvijek donijeti najbolju odluku za Srbiju.

"Srbija zna svoje i domaće i međunarodne obaveze, ali izgleda da Srbija mora neke druge u svetu da podseća na njihove obaveze, a to je da štite život i ljude", zaključio je premijer Vučić.

On je odbacio kao neumjesne spekulacije o navodnom pomirenju vlasti sa vlasnikom "Delta holdinga" Miroslavom Miškovićem.

General Vojske Republike Srpske u penziji Zdravko Tolimir preminuo je u ponedjeljak, 8. februara, u Hagu.

On je u aprilu prošle godine u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu robiju zbog zločina nad muslimanima iz Srebrenice u ljeto 1995. godine.

Tolimir je tokom rata bio pomoćnik za obavještajno-bezbjednosne poslove komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana