Vučić: Srbija neće dozvoliti stvaranje velike Albanije

Agencije
Vučić: Srbija neće dozvoliti stvaranje velike Albanije

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija neće dozvoliti stvaranje velike Albanije i dodao da je razočaran što albanski zvaničnici nisu priznali svoje greške i osudili unošenje drona sa zastavom velike Albanije na utakmicu Srbija-Albanija.

"To jeste naša noćna mora, to je noćna mora svakog normalnog čoveka, svakog normalnog građanina i nećemo dozvoliti stvaranje velike Albanije", rekao je Vučić za RTS, ocjenjujući da albanski zvaničnici imaju zadatak da stalno kao papagaji ponavljaju da je "velika Albanija" noćna mora Srbije.

Komentarišući predstojeći susret u Beogradu sa albanskim premijerom Edijem Ramom, Vučić je naveo da želi da razgovara i da se u konstruktivnom razgovoru vidi kako srpski privrednici mogu da rade u Albaniji i izvoze ili uvoze robu, te dodao da je njegov posao da za Srbiju obezbijedi mir, stabilnost i napredak.

Komentarišući odluku UEFA o kažnjavanju fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije, Vučić je rekao da je iz političkog ugla jedna stvar pošteno napravljena, a to je da se zna da je vinovnik incidenta na utakmici albanska strana, jer su kažnjeni gubitkom tri naprema nula.

"Mi jesmo krivi zbog toga što nismo uspeli da se uzdržimo i što nismo uspeli da se osmehnemo i da prećutimo jednu brutalnu političku provokaciju koju je i UEFA ocenila kao takvu. Krivi smo što je naših 16 ljudi utrčalo u teren i što smo imali propuste u organizaciji", rekao je Vučić.

On je dodao da mu je žao što će fudbaleri Srbije platiti cijenu i što su im oduzeta tri boda, jer je siguran da bi do kraja utakmice savladali Albaniju.

"Nadam se da se takvi propusti u organizaciji više nikada neće ponoviti, da ćemo biti pametniji i da ćemo umeti tuđe greške da iskoristimo kao polugu u džudou, i da time donesemo dobro svojoj zemlji", rekao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da su srpski fudbaleri, bez obzira na oduzimanje tri boda, dovoljno jaki i spremni da pobijede sve ostale i da će uspjeti da obezbijede plasman u evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana