Вучић: Србија неће дозволити стварање велике Албаније

Агенције
Вучић: Србија неће дозволити стварање велике Албаније

Београд - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да Србија неће дозволити стварање велике Албаније и додао да је разочаран што албански званичници нису признали своје грешке и осудили уношење дрона са заставом велике Албаније на утакмицу Србија-Албанија.

"То јесте наша ноћна мора, то је ноћна мора сваког нормалног човека, сваког нормалног грађанина и нећемо дозволити стварање велике Албаније", рекао је Вучић за РТС, оцјењујући да албански званичници имају задатак да стално као папагаји понављају да је "велика Албанија" ноћна мора Србије.

Коментаришући предстојећи сусрет у Београду са албанским премијером Едијем Рамом, Вучић је навео да жели да разговара и да се у конструктивном разговору види како српски привредници могу да раде у Албанији и извозе или увозе робу, те додао да је његов посао да за Србију обезбиједи мир, стабилност и напредак.

Коментаришући одлуку UEFA о кажњавању фудбалских репрезентација Србије и Албаније, Вучић је рекао да је из политичког угла једна ствар поштено направљена, а то је да се зна да је виновник инцидента на утакмици албанска страна, јер су кажњени губитком три напрема нула.

"Ми јесмо криви због тога што нисмо успели да се уздржимо и што нисмо успели да се осмехнемо и да прећутимо једну бруталну политичку провокацију коју је и UEFA оценила као такву. Криви смо што је наших 16 људи утрчало у терен и што смо имали пропусте у организацији", рекао је Вучић.

Он је додао да му је жао што ће фудбалери Србије платити цијену и што су им одузета три бода, јер је сигуран да би до краја утакмице савладали Албанију.

"Надам се да се такви пропусти у организацији више никада неће поновити, да ћемо бити паметнији и да ћемо умети туђе грешке да искористимо као полугу у џудоу, и да тиме донесемо добро својој земљи", рекао је Вучић.

Он је изразио увјерење да су српски фудбалери, без обзира на одузимање три бода, довољно јаки и спремни да побиједе све остале и да ће успјети да обезбиједе пласман у европско првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана