Вучић: Сотона сам јер из амбиса покушавам да извучем нешто за српски народ

Агенције
Вучић: Сотона сам јер из амбиса покушавам да извучем нешто за српски народ

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да жели да људима поручи шта чини око Косова и Метохије и да одговори на оптужбе. Вучић је истакао да се на КиМ Србија не бори против албанских интереса, јер са њима жели боље односе. Додао је да Србија има непријатеље у неким западним земљама, што се види у понашању Велике Британије.

“Боримо се да у тешким, готово немогућим условима, извучемо максимум за наш народ и изгубимо најмање”, каже Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Он је рекао да је 19 земаља свијета погазило принципе и норме, али да им неће рећи да је крив Милошевић. Истиче да у Резолуцији 1244 се не говори о Србији, да је чешће спомињу Албанци него Срби. Како подсјећа, 2006. године, захваљујући неодговорности дошло је до отцјепљења Црне Горе.

“Власт у Србији се тукла између себе! Изгубили смо Југославији. Имали смо погром становништва у марту 2004. Ни на то нисмо реаговали никако сем саопштењима. 2007. и 2008. коначно говори се о пуштању стандарда и иде се на статус: проглашава се једнострано независност Косова, а на то реагујемо углавном неодговорно, неозбиљно, реагујемо без плана и идеје као да нас је то изненадило”, каже Вучић.

Предсједник подсјећа да је много изгубљено. Постојали су хвалоспјеви бившим властима у албанским медијима, а Вучић је представљен као “Сотона”.

“Сотона сам јер из амбиса покушавам да извучем нешто за српски народ, да сачувам српски народ на КиМ. Желимо да заштитимо наше цркве, да добијемо више него што је писало у свим плановима досад. Никад нећемо добити мање од оног што је досад нуђено. У оваквим условима покушавамо да извучемо највише и зауставимо врзино коло чекања, скидања глава. Боримо се да очувамо мир за нашу дјецу, иако то сада звучи као фраза. Намучили смо се да сачувамо мир и то поштују сви и на истоку и на западу”, каже Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана