Вучић: Сачекаћемо да видимо да ли су толики лажови

Б92
Вучић: Сачекаћемо да видимо да ли су толики лажови

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић каже да Приштину занима само да узме сјевер Косова и да "20. априла неће бити ако дотад Приштина не започне формирање ЗСО".

Према његовим ријечима, суштина свих дешавања на Косову, а поготово ових од прије неколико дана, је та да власт Косова жели да заузме сјевер Косова и то је суштина. "Све остало су измишљене приче. Једино их то занима и то сви људи у Србија треба да знају", рекао је он.

Вучић је, одговарајући на питање поводом изјаве косовског предсједника Хашима Тачија да Војска Србије може да уђе на Косово, али да се војници неће вратити, те на поводом коментара Рамуша Харадинаја да му је потребан сјевер Косова, рекао да нема шта да каже ново и да зна за њихове жеље и намјере.

"Они су велики, моћни и јаки, као њихови спонзори, а ми смо мали народ и могу да нас туку, могу све и за то имају подршку западне јавности. Замислите шта би било ако би нека НВО позвала неког званичника Косова, а ми упали на скуп и изубијали га", казао је он. Вучић је истакао да је све у вези боравка Марка Ђурића било легално по нашим и њиховим прописима.

"Само нека се они силе, ми ћемо да гледамо да чувамо мир, штитимо стабилност", нагласио је он.

Истовремено је критиковао што се показало да смо у нашој земљи имали мало савезника за рјешавање питања Косова.

"Било је мало људи који су смели да кажу истину и потуре своја ледја, јер су знали да би се тиме замерили албанским спонзорима. Неки више воле да иду на неки пријем да их тамо тетоше ри азмишљају о себи и мање о Србији. Ја размишљам о Србији и нашим грађанима", рекао је он.

"Заједница српских општина није формирана јер нису то хтели Албанци, као ни међународна заједница, а то је еуфемизам за западни део међународне заједнице. Рекли су Приштини да им је услов демаркација границе са Црном Гором за визну либерализацију, а не ЗСО. Нису хтели, није постављено као услов иако чекамо пет година за ту једну ситницу из Бриселског споразума, то је била једина њихова обавеза, нису испунили. Тај документ је важећи и мора да буде испуњен у пракси", рекао је Вучић.

Он је истакао и да је шефица европске дипломатије Федерика Могерини рекла косовском предсједнику Хашиму Тачију да ће морати да формирају ЗСО.

"Тачи је онда рекао да ће морати и на дан када је то рекао они су направили шта су направили. Они ће то понављати да докажу међународној заједници како су фини. Лажу све време, знам их много добро, шта год да кажу, све слажу. Они не желе да крену у формирање ЗСО. Што нису позвали Србе на разговор, чекају их? Ако докажу да нису слагали неће бити 20. априла. Ако су опет слагали, па шта онда хоћете од нас? Сачекаћемо да видимо да ли су толики лажови, надамо се да ће неко из света да их натера... Испуните, бре, тај Бриселски споразум, немој да нас лажете и замајавате и тачка", истакао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана