Вучић: Приштина жели да ухапси 26 српских полицајаца на сјеверу Косова

Срна
Вучић: Приштина жели да ухапси 26 српских полицајаца на сјеверу Косова

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да зачарани круг на Косову и Метохији није затворен и да власти у Приштини желе да у понедјељак, 21. маја, ухапсе 26 српских полицајца са сјевера Косова и још 15 особа под изговором да су учествовали у корупцији и слично.

"То желе да би Косовска Митровица остала незаштићена и да би могли да ураде најпрљавије ствари против нашег народа. Затим би следио завршни чин покушаја потпуног овладавања простором где живе Срби на Косову и Метохији. Онда би рекли - довели смо вас пред свршени чин као Хрвати пре `Олује`", каже Вучић.

Вучић је за РТС рекао да је Србија о томе обавијестила међународне институције и да га забрињава ситуација на Косову.

"То што /Кадри/ Весељи говори о Нишу, Куршумлији и другим местима /да су били албанска/ - било би добро да дође да видим како то изгледа и како ће то да му успе. А, Србија ће реаговати уздржано, смирено, али ће сачувати и заштитити свој свој народ", поручио је Вучић.

Коментаришући резолуцију коју је Приштина усвојила о такозваном "геноциду Србије", Вучић је нагласио да неки народи на Балкану не разумију и не могу да пронађу пут у будућност.

"Једини пут који виде јесте мржња према Србима, иако ће увек рећи да је то против оних који су чинили злочине према њиховом народу. И не могу да се окрену ни раду, ни послу, трговини, економији. Неки су само обукли одела и ставили кравате, и изашли из шуме и разумљиво је да на такав начин говоре", рекао је Вучић.

Он ја навео да га брине то што су представници Приштине почели да се утркују у таквим изјавама.

Вучић је истакао да је проблем то што Европа и свијет нису реаговали када је Приштина формирала војску, одбила да формира заједницу српских општина и без доказа оптуживала Србе за све могуће злочине и држала људе у притвору, а послије ослобађала, додавши да су формално реаговали када су уведене таксе на робу из централне Србије и БиХ.

Он истиче да је Србија упозоравала и на ову резолуцију и на доношење других одлука због којих сваки Србин треба да се осјећа уплашено.

"У свету и код нас у земљи сви воле да се праве луди, да не знају шта се на Косову дешава, пола Европе се прави лудо и блесаво, пола света се праве лудо и блесаво, Албанци се праве луди и блесави, па и Срби у већини као да не знају шта збива на Косову. Нема проблема и мени је најлакше да се правим луд, али ћу се трудити и покушати да не будем такав, то је најлашке решење", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана