Вучић: Пратили су Ђукановића, заплењени новац и униформе

Агенције
Вучић: Пратили су Ђукановића, заплењени новац и униформе

Београд - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да су и у Београду ухапшена "нека лица" повезана са догађајима у Црној Гори и да су заплијењени новац и униформе.

Он је послије састанка Бироа за координацију служби безбједности истакао и да постоје непобитни докази да су одређена лица, која нису она која су ухапшена у Црној Гори, а која су пратила пут кретања премијера Црне Горе Мила Ђукановића, на дневном нивоу и обавијештавали друга лица која су “требала да поступе“.

Премијер Србије је навео и да су код ухапшених лица пронађени новац, 125.000 евра и униформе.

“Наши безбедносни органи су дошли до непобитних доказа и материјалних доказа да су између осталог и на територији Републике Србије припремане различите нелегалне активности за територију Црне Горе, а чак ни та лица, која немају везе са државом Србијом, а нека од тих лица су приведена у Београду и налазе се под нашом контролом, а радила су заједно са људима, за које могу да кажем да у целом предмету постоји елемент иностраности. Постоје непобитни докази да су одређена лица, и то нису радили ови који су ухапшени, пратила пут кретања премијера Црне Горе на дневном нивоу, у свакој секунди и обавештавали друга лица која су требало да поступе по томе. Пронађен је и новац, око 125.000 евра, униформе и друге ствари“, рекао је Вучић.

Премијер је говорио и о томе да су забиљежене значајне активности страних обавијештајних служби, као и да документи са обрадама Управе криминалистичке полиције завршавају у страним рукама.

“Што се тиче Владе Србије, док сам ја премијер Влада ће водити политику независне Србије. Ово је земља грађана Србије, Срба и припадника свих других нација. Тако ћемо своју земљу и да чувамо“, рекао је Вучић.

Како каже, надлежни органи установили су у Србији појачано дејство са већим бројем припадника различитих обавијештајних агенција и са истока и са запада.

“Наши надлежни органи у складу са законом успешно су евидентирали низ активности против интереса Србије, као и прекршиоце тих дела. Успели смо да нека од тих лица нашом активношћу неутралишемо и тај посао више неће моћи да обављају на тај начин“, навео је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија ће процесуирати оне који мисле да је дозвољено да дају оперативне податке службеницима страних амбасада.

“Ако знате нешто страшније кажите шта је то. Они не заслужују да раде за Србију и њене органе. Сад прво лепо да одговарају па нека иду у те земље и причају шта год хоће“, истиче премијер.

Вучић је говорећи о хапшењу српских држављана у Црној Гори рекао да је Србија четири дана водила акције поводом тога, али да је ћутала о томе.

“Ни за живу главу нећу да неко помисли да у влади седи ко подржава криминалне активности или да постоји претња убиством неком страном званичнику. Постоје непобитни и материјални докази да припремане различите нелегалне активности за територију Црне Горе. Чак ни та лица, која никакве везе са Србијом немају, а која су у томе учествовала, а нека су приведена у Београду, налазе се под нашом контролом. Постоје доказ да су одређена лица која су пратила путању кретања председника Владе Црне Горе на дневном нивоу у свакој секунди и обавештавала друга лица која је у складу са тим требало да поступе“, наводи премијер.

Како каже, о свему томе упознати су званичници Црне Горе.

Вучић је потом рекао да “онај ко мисли да ће Србија на било који начин да учествује у неком злочину тај се грдно преварио“.

“Нисам могао да пристанем да прећутим ово, нисам могао да прећутим давање оперативних података страним обавештајним агенцијама. Није ми важна цена коју ћемо да платимо. Ово ниједна мала земља до сада није урадила. Ниједна. Ово могу само велики. Не кажем да смо ми велики, али можемо да будемо велики по поштовању закона и понашању“, истиче премијер.

Он наводи да је то што је смио да каже, да држава има много више података међу којима су директна признања, фотографије и снимци о свему о чему је причао.

“Да будем неко ко ће учествовати у поновљеном случају Багзи... Тај филм нећете гледати“, каже Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана