Вучић: Потребно дуго времена за проналазак рјешења за Косово и Метохију

Срна
Вучић: Потребно дуго времена за проналазак рјешења за Косово и Метохију

Зубин Поток - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас на брани Газиводе да вјерује да ће за проналазак рјешења за Косово и Метохију бити потребно још дуго времена, али да Србија неће прихватити рјешење из 2008. године које се односи на проглашење независности Косова.

"Нама ће бити тешко да направимо било какав споразум, али Србија неће прихватити решење из 2008. године /проглашење незавиности Косова/ нити ће Срби јужно од Ибра живети лошије, већ знатно боље", рекао је Вучић.


Вучић је истакао да на Косово није дошао да би правио проблеме, већ да пренесе поруку мира.

Он је напоменуо да је Србија уложила сто милиона динара у ревитализацију бране Газиводе и још толико у изградњу Центра за екологију и развој спорта, као и да је припремила акционе планове развоја за све општине на сјеверу Косова.

Вучић је поновио поруку Србима који живе јужно од Ибра да немају разлога за страх већ да морају вјеровати да ће у будућности живјети много боље.

Предсједник Србије ће послије обиласка Газивода посјетити једну српску породицу у селу Постење и пољопривредну школу у Леску, а потом ће се Лепосавићу обратити учесницима Бизнис форума.

Први дан посјете Косову и Метохији Вучић ће завршити састанаком са представницима свих 10 општина са већинским српским становништвом на Косову и Метохији.

За вријеме Вучићеве посјете на стубовима јавне расвјете на брани Газиводе и у свим осталим мјестима на сјеверу Космета истакнуте су заставе Србије.

Конвој са предсједником Србије обезбјеђују припадници Косовске полицијске службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана