Вучић: Покретање ФАП-а позитивно и за Рудо

Срна
Вучић: Покретање ФАП-а позитивно и за Рудо

Београд - Премијер Србије Александар Вучић најавио је да би до краја године требало да буде оживљена производња камиона у Фабрици аутомобила Прибој /ФАП/, што ће позитивно утицати на живот Златиборског округа, али и на Рудо у Републици Српској.

Вучић је рекао да ће сутра, приликом посјете Финској, разговарати са директором компаније "Сису ауто" о ФАП-у и најавио да предстоји расписивање тендера и стварање заједничког предузећа са финском компанијом.

Он је најавио да се прије краја године очекује и производња првог камиона из ФАП-а.

"Тражили смо да се настави производња камиона, што ће додатно утицати и на наш БДП, али и на живот Прибоја и целог јужног дела Златиборског округа. Кад кажем Прибој, мислим и на Нову Варош, Пријепоље, као и на Рудо у Републици Српској, пошто је све везано за Прибој, а и једна хала нам је са те стране границе", рекао је Вучић за београдску телевизију "Прва".

Влада Србије и финска компанија "Сису ауто" потписале су 30. маја у Прибоју меморандум којим је предвиђено да та фирма преузме дио имовине ФАП-а, у коме би покренула производњу нових камиона и дијелова за камионе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана