Vučić: Oslobađajuća presuda Oriću - veoma teška za beograd

Srna
Vučić: Oslobađajuća presuda Oriću - veoma teška za beograd

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka Suda BiH da oslobodi ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića bila veoma teška za Beograd, posebno jer postoje svjedoci počinjenih zločina, ali da Srbija želi da nastavi dobre odnose sa BiH jer smatra da su oni ključ očuvanja mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao novinarima, nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, da iz dana u dan ponavlja stav da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i Republike Srpske sa nadom da će zadobiti povjerenje onih koji su još sumnjičavi prema Beogradu.


"Mi nikog ne obmanjujemo i ne lažemo, govorimo ono što mislimo i što je naša politika. Mislim da je to najbolja politika koja čuva mir i od koje i Srbi, i Bošnjaci i Hrvati imaju korist", naglasio je Vučić.

On je istakao da je za Beograd prioritetno da vodi računa o građanima Srbije i da pomogne srpskom narodu u Republici Srpskoj, konkretnim projektima kao što su izgradnja škola i vrtića.

Vučić je naveo da je apsolutno saglasan sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da saradnja između Srbije i Srpske može biti još bolja, snažnija i čvršća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana