Вучић: Ослобађајућа пресуда Орићу - веома тешка за београд

Срна
Вучић: Ослобађајућа пресуда Орићу - веома тешка за београд

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је одлука Суда БиХ да ослободи ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића била веома тешка за Београд, посебно јер постоје свједоци почињених злочина, али да Србија жели да настави добре односе са БиХ јер сматра да су они кључ очувања мира и стабилности на западном Балкану.

Вучић је рекао новинарима, након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем, да из дана у дан понавља став да Србија поштује територијални интегритет БиХ и Републике Српске са надом да ће задобити повјерење оних који су још сумњичави према Београду.


"Ми никог не обмањујемо и не лажемо, говоримо оно што мислимо и што је наша политика. Мислим да је то најбоља политика која чува мир и од које и Срби, и Бошњаци и Хрвати имају корист", нагласио је Вучић.

Он је истакао да је за Београд приоритетно да води рачуна о грађанима Србије и да помогне српском народу у Републици Српској, конкретним пројектима као што су изградња школа и вртића.

Вучић је навео да је апсолутно сагласан са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да сарадња између Србије и Српске може бити још боља, снажнија и чвршћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана