Vučić: Odnosi Beograda i Skoplja kretaće se u boljem smjeru

Srna
Vučić: Odnosi Beograda i Skoplja kretaće se u boljem smjeru

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema razloga za veliku brigu zbog krize u odnosima Beograda i Skoplja i ocijenio da će se odnosi između Srbije i Makedonije kretati u boljem smjeru.

"Ne želimo sukobe, niti će ih biti, ali moramo da štitimo državu i obraz Srbije", rekao je Vučić za RTS i dodao da ne želi da Srbija bude uvučena u političke igre.


Ističući da su Srbi i Makedonci dva bliska i prijateljska naroda, da gotovo da nema bližih u regionu, nevezano za to kakve su im vlasti, Vučić je izrazio uvjerenje da će rukovodstva dvije države u daljim razgovorima imati uspjeha i pronaći rješenje.

Prema njegovim riječima, uvijek je bolje kad se stvari otvore, jer se tada lakše i rješavaju.

Komentarišući izjavu makedonskog ministra spoljnih poslova Nikole Dimitrova, koji je naveo da Vlada Makedonije nije imala namjeru, ni naredbu ili instrukciju, niti je izvršila obavještajna dejstva protiv ili na štetu neke od susjednih zemalja, uključujući i Srbiju, Vučić je rekao da Srbija zna šta su sve radili i da se to ne radi prijateljima.

Srbija je u nedjelju, 20. avgusta, povukla kompletno osoblje iz Ambasade u Skoplju. Vučić je juče rekao da je za povlačenje diplomata bilo nekoliko razloga, ističući posebno "ofanzivno obavještajno djelovanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana