Вучић: Односи Београда и Скопља кретаће се у бољем смјеру

Срна
Вучић: Односи Београда и Скопља кретаће се у бољем смјеру

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да нема разлога за велику бригу због кризе у односима Београда и Скопља и оцијенио да ће се односи између Србије и Македоније кретати у бољем смјеру.

"Не желимо сукобе, нити ће их бити, али морамо да штитимо државу и образ Србије", рекао је Вучић за РТС и додао да не жели да Србија буде увучена у политичке игре.


Истичући да су Срби и Македонци два блиска и пријатељска народа, да готово да нема ближих у региону, невезано за то какве су им власти, Вучић је изразио увјерење да ће руководства двије државе у даљим разговорима имати успјеха и пронаћи рјешење.

Према његовим ријечима, увијек је боље кад се ствари отворе, јер се тада лакше и рјешавају.

Коментаришући изјаву македонског министра спољних послова Николе Димитрова, који је навео да Влада Македоније није имала намјеру, ни наредбу или инструкцију, нити је извршила обавјештајна дејства против или на штету неке од сусједних земаља, укључујући и Србију, Вучић је рекао да Србија зна шта су све радили и да се то не ради пријатељима.

Србија је у недјељу, 20. августа, повукла комплетно особље из Амбасаде у Скопљу. Вучић је јуче рекао да је за повлачење дипломата било неколико разлога, истичући посебно "офанзивно обавјештајно дјеловање".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана