Vučić: Nosilac liste za Beograd je Zoran Radojičić

B92
Vučić: Nosilac liste za Beograd je Zoran Radojičić

Beograd - Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je da će nosilac liste koja nosi njegovo ime na beogradskim izborima biti Zoran Radojičić.

Vučić je, gostujući u emisiji "Oko intervju" na RTS rekao da se radi o generalnom direktoru i hirurgu Univerzitetske dječje klinike u Tiršovoj ulici, kao i da će se izbori u Beogradu održati 4. ili 11. marta, "ali je ta odluka na predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković".

Ranije je saopšteno da će na drugom mjestu na listi biti direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung.

Što se tiče aktuelnog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, čiju smjenu je Vučić najavio prošle godine, pa je od toga odustao, rekao je da će "imati odgovoran posao u Beogradu", ne navodeći na koju poziciju misli, uz napomenu da ga je "mnogo puta tražio od njega da ga oslobodi gradonačelničke funkcije".

Vučić je rekao da će na listi biti Vesna Stanojević, Goran Grbović, Milan Gurović, Nebojša Ilić, Živorad Nikolić (kako je Vučić rekao Žika Šarenica), Branko Milićević (Kockica), Irena Vujović, Siniša Mali, Goran Vesić, Jelena Nikolić, Dragana Pešić-Belojević.

Vučić je istakao da to nije lista političkih stranaka i da među prvih 25 ljudi "ima možda tri do četiri člana neke partije".

Nisam slavio novu godinu po Julijanskom kalendaru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na RTS da nije slavio novu godinu po Julijanskom kalendaru.

On je na početku emisije "Oko intervju" čestitao takozvanu Srpsku novu godinu svim građanima koji početak 2018. godine slave u noći između 13. i 14. januara.

"Nisam", odgovorio je Vučić na pitanje da li je slavio Srpsku novu godinu.

Podsjetimo, Vučić je, tada sa pozicije premijera Srbije 2016. godine 14. januara organizovao prijem za novinare u Vili "Bokeljka", na kom je lično služio predstavnike medija ćevapima i vinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana