Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom KiM

B92
Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom KiM

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da srpske vlasti nemaju kontrolu ni nad jednim pedljom Kosova i Metohije i da je zato “situacija u kojoj se nalazimo teška”.

“Naša situacija ni malo nije laka, kada zavisite od volje Prištine i od toga hoće li da poštuju pravo ili ne. Ako se neko ponaša nepravno ograničene su vam mogućnosti delovanja”, kazao je predsjednik Srbije na otvaranju fabrike u Zrenjaninu.

S druge strane, kako dodaje, srećan je “što su se Srbi podigli i probudili i što razumiju koliko su pogođeni ovim mjerama i što su na civilizovan i razuman način pokazali razliku između sebe i onih koji su te mjere uveli”.

Govoreći o današnjem sastanku s predstavnicima Srpske liste, Vučić kaže da će ih zamoliti da nastave s mirnim protestima putenm, a državni vrh će nastaviti da na međunarodnom planu ukazuje na štetnost odluka Prištine, koje dubinski razaraju mir.

“Nadam se da će biti razuma i snage u međunarodnoj zajednici da izvrše pritiske na one koijima je sprovođenje nepravnih aktivnosti postala svakodnevnica”, zaključio je on ali i dodao da ne vjeruje da će Priština skoro ukloniti tarife od 100 odsto na srpske proizvode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana