Вучић: Немамо контролу ни над једним педљом КиМ

B92
Вучић: Немамо контролу ни над једним педљом КиМ

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао да српске власти немају контролу ни над једним педљом Косова и Метохије и да је зато “ситуација у којој се налазимо тешка”.

“Наша ситуација ни мало није лака, када зависите од воље Приштине и од тога хоће ли да поштују право или не. Ако се неко понаша неправно ограничене су вам могућности деловања”, казао је предсједник Србије на отварању фабрике у Зрењанину.

С друге стране, како додаје, срећан је “што су се Срби подигли и пробудили и што разумију колико су погођени овим мјерама и што су на цивилизован и разуман начин показали разлику између себе и оних који су те мјере увели”.

Говорећи о данашњем састанку с представницима Српске листе, Вучић каже да ће их замолити да наставе с мирним протестима путенм, а државни врх ће наставити да на међународном плану указује на штетност одлука Приштине, које дубински разарају мир.

“Надам се да ће бити разума и снаге у међународној заједници да изврше притиске на оне коијима је спровођење неправних активности постала свакодневница”, закључио је он али и додао да не вјерује да ће Приштина скоро уклонити тарифе од 100 одсто на српске производе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана