Вучић: Не враћамо амбасадора из Загреба, позваћу Милановића

Срна
Вучић: Не враћамо амбасадора из Загреба, позваћу Милановића

Братислава - Премијер Александар Вучић изјавио је да Србија неће повлачити свог амбасадора из Хрватске нити ће слати иједан лош сигнал Хрватској и додао да ће позвати премијера Хрватске Зорана Милановића да разговарају телефоном.

"Мислим да Србија и Хрватска морају да сарађују неупоредиво боље", рекао је Вучић за РТС у Братислави и рекао да ће по повратку из Словачке позвати хрватског премијера.

"Ми ћемо са наше стране да зауставимо сваку врсту реторике која би даље потпиривала лоше страсти, а са друге стране замолићу и премијера Милановића да чланови хрватске владе покажу нешто више поштовања према Србији", рекао је.

"Што се тиче нашег поштовања према Хрватској, имаће га", рекао је Вучић.

"Нема никакве сумње", одгворио је Вучих на питање да ли амбасадор Србије остаје у Загребу и додао да Србија ни за теже инциденте када је цијели стадион узвикивао "За дом спремни" није то радила као ни за друге ствари и објаснио да је то не зато што смо слаби, већ што сматрамо да морамо да имамо свог представника у Загребу.

"Понашали смо се разборито тако ћемо се понашати у убудуће", рекао је премијер који је истакао да Србија неће слати ниједан лош сигнал Хрватској.

Хрватско министарство спољних и европских послова (МВЕП) упутило је раније оштар протест отправници послова Амбасаде Србије у Хрватској Боси Продановић, а хрватски амбасадор у Србији Гордан Маркотић биће позван на консултације у Загреб, саопштено је из МВЕП-а поводом изјава Војислава Шешеља и његовог паљења хрватске заставе у Београду.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је кривични поступак против лидера СРС Војислава Шешеља због паљења заставе државе Хрватске, наведено је у писаној изјави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана