Вучић: Не слушајте лажове који би да посвађају “два ока у глави”

Срна
Вучић: Не слушајте лажове који би да посвађају “два ока у глави”

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић замолио је вечерас народ у Републици Српској да не слуша лажове и оне који би да посвађају “два ока у глави” и поручио да је Српска опстала зато што је имала снажну подршку Србије.

“Без подршке Србије, не питајте ме и немојте да вам говорим шта би сви они који желе уништење Српске и са којом лакоћом то и учинили. Народу у Српској желим да кажем да ниједан полицајац из Србије није учествовао ни у Бањалуци нити у било ком другом догађају”, рекао је Вучић за РТС.

Он је нагласио да се носиоци власти у Србији не мијешају у унутрашње ствари Републике Српске, за разлику од свих претходних који су, како је нагласио, учестовали у митинзима, на скуповима.

“Говорим о председнику или премијеру ове земље који су подржавали једног, другог или трећег кандидата. Ја то нисам урадио. Да ли тражите од мене да опсујем Милорада Додика да би неко други био задовољан?”, упитао је Вучић.

Он је додао да то неће да уради.

Вучић је упитао шта је требало да уради када се није слагао са Додиком у вези са референдумом.

“Је ли требало тада да му подигнем границу на Дрини? Да кажем жне можеш да уђеш и у Београдж. Па он воли Београд исто колико и ја волим. То се неће догодити”, рекао је Вучић.

Он је истакао да постоји договор да Србија поштује Републику Српску, а Република Српска Србију.

“Ми да се свађамо нећемо и не смемо, али то не значи да ћу показати било какву врсту непажње према породици Давида Драгичевића и да нећу саслушати његову мајку и оца и сваког другог и то је нешто што показује каква је брига Србије”, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија и Српска уколико хоће да опстану, морају, поштујући интегритет БиХ на чему је увијек инсистирао, да се држе заједно.

Вучић је рекао да је Србија изгубила Космет 2008. године када је проглашена независност зато што је у Београду “имала двојицу који су се тукли око тога ко ће се више допасти странцима”, да је 2006. године у тренутку када се 65 одсто грађана изјаснило да говори српским језиком, због неспособне власти отишла и Црна Гора.

“Зар нас све то није научило, зато морамо да будемо јединствени и уједињени, можемо да се свађамо између себе, али немојте да у Републици Српској доводите у питање Србију, као што ми у Србији никада нећемо доводити у питање Републику Српску”, поручио је Вучић и додао да сваки нормалан човјек жели да се открију околности страдања Давида Драгичевића.

Он је поновио да је ноторна лаж да су припадници МУП-а Србије били у Бањалуци и да је дошао да то каже.

“Дошао сам да се прије свега обратим народу и грађанима Српске са Радио телевизије Србије јер знам да то они гледају и са колико љубави гледају у Србију да кажем неколико ствари”, нагласио је Вучић.

Он је подсјетио да је Србија у Српску од 2014. године до сада уложила највише новца и подршке, 21.550.000 евра плус 20 милиона евра.

“Није то давано властима, нити опозицији, него нашем народу од вртића, обданишта, основних и средњих школа, до учествовања у аукцијама у тренуцима када је Српској новац био потребан. То није мали новац, а нећу да говорим да су и најважнији инвеститори у Српској људи из Србије и ја нећу да причам као да говорим о неком страном тијелу”, рекао је Вучић.

Када је ријеч о таксама које је Приштина увела на робу из централне Србије Вучић је рекао да Београд нема много избора када се неко понаша противправно и ирационално.

Вучић је истакао да ће Србија побиједити и да ће опстати српски народ на Косову и Метохији, те да неће бити гладан.

“Нећемо дозволити ниједног тренутка да остану без подршке државе у сваком смислу”, рекао је предсједник Србије.

Он је затражио од предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија да каже имена убица лидера Грађанске иницијативе “Слобода-демократија-правда” Оливера Ивановића, ако већ тврди да су у Београду или да престане да лаже.

“Ако су у Београду, а ви спроводите истрагу, мораш да кажеш њихова имена, а ми ћемо их ухапсити. Ти који глумиш државу, мораш да кажеш имена убица. Дајте нам доказе, мале доказе, само реците имена и презимена и ми ћемо их ухапсити”, рекао је Вучић.

Коментаришући спекулације да је рјешење за Космет на видику, Вучић је рекао да не зна како је неко смислио да то буде потписано у Вашингтону.

“Не знам ни ко му је то рекао, ни кад му је то рекао, а не знам ни шта да буде потписано”, рекао је Вучић.

Он је додао да ту прича слуша већ двије године и да је и прије двије године рекао да не постоји ништа на чему би се тај оптимизам заснивао.

“Ја немам ни о чему ни да разговарам са људима који свакога дана доносе нове мере против Србије и којима је Србија једини непријатељ, једина мета и ништа више од тога”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана