Вучић: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ и РС

Танјуг
Вучић: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ и РС

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ноторна лаж да је Србија упутила полицију у Бањалуку поводом хапшења Давора Драгичевића, те истакао да Србија прати догађаје у Бањалуци, али да нема намјеру да се мијеша у унутрашње ствари БиХ и РС.

"Нико то од нас није тражио, нити се ми мешамо у унутрашње послове других земаља или ентитета. Не мешамо се у послове БиХ, још мање у унутрашње ставри РС унутар БиХ", поручио је Вучић у изјави новинарима, на питање о медијским наводима да су српски специјалци били у Бањалуци током протеста.

Пренио је да Србија прати догађаје у Бањалуци и да жели да се све заврши мирно, као и да вјерује да такву свјест имају и надлежне институције у РС.

"Све друго би било наше брутално мешање у ствари у које не смемо да се мешамо. Видели сте како се неки политицари овдавде брутално мешају. Упитао бих их: ''је л'' бисте волели да тако неко чини у нашој земљи? Хоћете да поставимо сутра гвоздену завесу на Дрини, као што је Милошевић Караџићу?'", рекао је он.

"Ми да уводимо санкције и постављамо нове границе на Дрини тај филм нећете гледати, закључио је Вучић.

Рекао је да безобразлук и безобзирност појединих политичара у Србији, којима је, каже, једини смисао да краду паре, који измишљају и обмањују јавност где год стигну, не може да заустави.

"Лаж за лажи, седам пута да се обраћам, ни тада не бих стигао да одговорим на половину неистина. Ваљда је такво време", примијетио је Вучић.

Он је пренио да га је бивши предсједник Француске Никола Саркози недавно у Абу Дабију упитао како мисле да постоји било гдје у Европи и западном свјету лидер, јер тај човјек има само један профил, своје тијело, глас и мозак, а многи, па и у Србији, каже Вучић, мисле да су паметнији и да све боље знају, па још уз то имају 20 до 30 профила лажних и ставарних.

"Како мислите да добијете ту битку? Моје је да кажем грађанима да све што чују три или четири пута провере", нагласио је Вучић додајући да се чуди како је некоме овако нешто могло да падне на памет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана