Вучић: Не идем у Лепосавић јер не прихватам уцене Приштине

Срна
Вучић: Не идем у Лепосавић јер не прихватам уцене Приштине

Београд - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да сутра неће отпутовати на Косово и Метохију јер не прихвата уцјењивања и притиске из Приштине.

Вучић, који је сутра као предсједнички кандидат требало да учествује на митингу у Лепосавићу, изразио је наду да ће Срби на Косову и Метохији разумјети његову одлуку и мотиве.


"Не долази у обзир таква врста притиска и циркус какав је правила Приштина", рекао је Вучић за РТС, након изјава приштинских званичника да му је дозвољено да сутра посјети Косово, али уз неке услове.

Вучић каже да Албанци са Косова једно пласирају у својим медијима у Приштини, а друго говоре пред ЕУ, како би рекли да су фини.

"Да ли ћу да долазим на Косово и Метохију са /Александром/ Вулином, /Небојшом/ Стефановићем или неким трећим, неће ми они наређивати. Тај филм нећете да гледате", поручио је Вучић.

Он је додао да одустао од посјете Лепосавићу јер не жели да излаже непријатности Србе са Косова.

Вучић вјерује да ће Срби са Косова "листом гласати за мир и стабилност".

Он каже да ће сутра у Лепосавићу бити одржан предизборни скуп и да ће на њему говорити други људи за које се "не тражи Бог зна какво одобрење".

Раније данас министар иностраних послова самопроглашеног Косова Енвер Хоџај изјавио је да је Вучићу дозвољена трочасовна посјета Косову.

Приштинска штампа објавила је јуче да Вучић може да иде на Косово али без министра унутрашњих послова Небојше СтеФановића и министра одбране Зорана Ђорђевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана