Vučić: Narod će dati svoju riječ o Kosmetu

Srna
Vučić: Narod će dati svoju riječ o Kosmetu

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će narod imati svoju riječ u rješavanju pitanja Kosova i Metohije, a da će jedan od načina sasvim sigurno biti i referendum.

“Od ljudi u Srbiji se ništa ne krije. Šta da se krije? Zar oni ne znaju kako smo se glupo ponašali 2008. kada su proglasili nezavisnost? Šta imamo da krijemo? Borimo se da dobijemo nešto za Srbiju. Kad budemo imali nešto, izaći ćemo pred narod”, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.


Povodom godinu dana provedenih na funkciji predsjednika Srbije, Vučić je ocijenio da su postignuti dobri rezultati, ali da je moglo i više i bolje.

On je istakao da su prevaziđene brojne naslijeđene teškoće, a Srbija je uspjela da sačuva mir i stabilnost u teškim, turbulentnim vremenima, pored svega što se dešava u okruženju i svijetu.

“U tih godinu dana uspeli smo ono za šta su potrebne decenije - da unapredimo sliku Srbije u svetu”, rekao je Vučić.

Govoreći o festivalu “Mirdita, dobar dan!”, na kojem se predstavlja prištinska kulturna scena, on je ocijenio da je održavanje ove manifestacije u Beogradu pokazatelj demokratskog kapaciteta, ali i razlike u odnosu na vlasti u Prištini.

“Razlika je u tome što oni koji imaju podršku zapadnog sveta napadaju decu i bebe”, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana