Vučić: Najljepši most i auto-put izgrađeni za budućnost

Srna
Vučić: Najljepši most i auto-put izgrađeni za budućnost

Vladičin Han - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na svečanosti povodom otvaranja južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru da građani Srbije od danas mogu da se ponose najljepšim mostom i auto-putem koji Evropa ima, koji su napravili, ne za sebe nego za svoju djecu i budućnost.

On je rekao da je ovo poduhvat koji prevazilazi najljepše snove, a o njegovoj važnosti na najbolji način govori prisustvo ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija i ostalih ambasadora.

Predsjednik Srbije zahvalio se na uspjehu svima koji su gradili ovu tešku dionucu kroz Grdeličku klisuru - građanima sa juga Srbije, ali i Bugarima, Grcima, Špancima, te ljudima iz Republike Srpske što su izgradili ono što služi na ponos građanima Srbije.

Vučić je citirao nobelovca Ivu Andrića da narod preko podviga svojih pojedinaca gradi svoje težnje i ambicije i da nema slučajnih građevina.

On je rekao na svečanosti u Vladičinom Hanu kod novog mosta Vrla da sada nema ponosnije zemlje i naroda koji je toliko uspio da izgradi i promijeni sebe i svoju zemlju kao što je to uradila Srbija u proteklih nekoliko godina.

Vučić je podsjetio da su aktuelnu vlast često optuživani za nerealnost, ali je ona ipak uspjela da probudi i zaposli Srbiju i pokaže da je moguće promijeniti je i pokrenuti, da ljudi ovdje žele da rade.

“Krenuli smo baš tamo gdje su svi drugi odustali, Grdelici, najtežoj dionici u Evropi”, rekao je Vučić.

On ističe da je najveća korist od cijelog ovog poduhvata da građani Srbije upoznaju jedni druge, a danas to mogu zahvaljujući dobrim putevima.

Vučić je istakao da je ovaj put napravljen štednjom - gdje je Vlada Srbije mjerama štednje od svakoga uzela po malo da bi im mnogo više vratili.

Predsjednik Srbije istakao je da su putevi pravi način da zarastu rane da se prekine ono ružno iz prošlosti, pa je zato svaki put, uključujući i ovaj auto-put, najbolji put ka miru.

On je najavio dolazak novih fabrika na jug Srbije na radost njenih građana i obećao da će živjeti bolje iz godine u godinu.

Vučić, Dodik, premijer Srbije Ana Brnabić, ministri u Vladi Srbije prethodno su otvorenim autobusima obišli dionicu južnog kraka Koridora 10, dugu 26,3 kilometra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana