Vučić: Moj brat držao ličnu kartu

B92
Vučić: Moj brat držao ličnu kartu

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pripadnici Žandarmerije počeli da tuku njegovog brata dok je držao ličnu kartu u ruci.

Vučić je rekao da se to vidi na snimku, koji imaju državni organi.

"Imamo snimak na kome se vidi da su dali legitimacije, ali o tome više neću da govorim. Naravno da sam objektivan, a žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći, a da to neko ničim nije zaslužio", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, a prenosi B92.

Brat premijera Srbije Andrej Vučić pretučen je u nedjelju, a danas je u izjavi Tanjugu demantovao navode pojedinih medija da je odbio da se legitimiše i rekao da su upravo legitimacije povod za prebijanje.

Andrej Vučić je rekao da su i njegovi pratioci uredno pokazali legitimacije, a ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je nešto ranije da su u pitanju pripadnici "Kobri", koji su pravili društvo bratu premijera.

Premijer Vučić je rekao i da su očevici potvrdili da su njegov brat i njegova pratnja pokazali legitimacije. On je naveo i da "mržnja prema njemu ne mora da se širi prema njegovoj porodici", istakvaši da tu misli na one koji su "lažima pokušali da dezinformišu javnost".

"Pretpostavljam da ćete sa oduševljenjem da pozdravite i činjenicu da su još neki policajci rekli da je trebalo da ih ubiju i to javno saopštili, ali ćete reći da sam za to kriv ja ili moj brat pošto je nekada za nekog Počuču koji je tražio da neko bude prebijen bio tražen zatvor, a ovi treba valjda da dobiju nagradu", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je prebijanje njegovog brata Andreja počelo dok je držao ličnu kartu u ruci, kao i da je njegov brat išao kod roditelja koji žive u blizini.

"Žao mi je što ne možete da verujete, ne uklapa se u kliše. Trebalo je neki drugi da budu prebijeni pa da se traži sednica SB UN ili nešto drugo kako je to moj brat napisao u pismu. Ali desilo se nažalost opet mojoj porodici i možda je tako i bolje nego da se desi neom dugom", naveo je Vučić.

On je rekao da neće dokazivati bilo šta bilo kome već da će to da rade nadležni državni organi.

''Naravno da su ljudi iz obezbedjenja, koji nisu ni uzvratili, bili nauoružani. To pokazuje njihovu svest da nisu želeli da upotrebe oružje protiv državnih organa'', rekao je Vučić.

On je rekao i da su oni bili svjesni i odgovorni i da, iako su trpili jezive batine, ni na koji način nisu uzvratili Žandrameriji.

''Još jedanput izvinite što se taj Andrej prezivao Vučić'', zaključio je Vučić.

Ministar odbrane je izjavio jutros i da vojna policija i VBA istražuju incident u kom je brat premijera Srbije pretučen tokom Parade ponosa u Beogradu.

Gašić je rekao i da su pripadnici Kobri koji su u tom trenutku bili sa Andrejem Vučićem obezbjeđenje premijera Srbije i da su mu samo pravili društvo.

"Vojna policija i vojno-bezbednosna agencija rade na raščišćavanju tog nemilog događaja i dok je istraga u toku ne želim o tome da dajem informacije", rekao je Gašić.

On je dodao da su Kobre, koje su bile u pratnji brata srpskog premijera zapravo obezbjeđenje Aleksandra Vučića.

"To je obezbeđenje premijera Srbije koje se Andrejem pošlo do kuće premijerovog oca i majke, ne kao obezbeđenje, već kao pratnja, da ne bi zbog te situacije prekjuče (Parade ponosa) došlo do toga (incidenta), a došlo je do toga", rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana