Вучић: Милосрдни анђео чин бездушја

Srna
Вучић: Милосрдни анђео чин бездушја

Алексинац - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је на државној церемонији обиљежавања 19 година од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију да су чин бездушја назвали "Милосрдни анђео", као да се уништавање може назвати људским.

Вучић је истакао да се данас навршава 19 година од "беспомучне агресије највеће војне алијансе у историји човјечанства", када је нанијета неправда српском народу, који је прошао кроз многе патње у историји.


"НАТО је 1999. године ударио на малу земљу поносног народа који је био крив што постоји и што чува своје", рекао је Вучић у Алексинцу на церемонији под називом "Опростићемо, ако будемо могли, заборавити, само ако нас не буде било".

Вучић је поручио да је прошло вријеме када су Срби морали да ћуте о злочинима који су им нанијети. "Шта да кажемо када су нам убили 2.500 људи у тачно 2.500 напада", рекао је Вучић и упитао како људима објаснити да је неко из чиста мира убијао.

Он је рекао да је убиство у Алексинцу било намјерно, као и да је бомбардовање било са јасном намјером да се убијају људи, али и војници и полицајци.

"То је био циљ, то је била цена коју смо поднели да би они победили, како су они рекли, зло", рекао је Вучић и додао да је то "зло" била борба српског народа за слободу.

Вучић је истакао да се у посљедњих неколико година обиљежава страдање српског народа у разним мјестима. "Колико тога је учињено против нашег народа. Широм Србије су убијани људи", истакао је Вучић.

Предсједник Србије је истакао да убијање тих људи није била грешка већ намјера, те подсјетио да је тај злочин објашњаван позивањем на диктатуру и зле људе на власти.

Када више није било те диктатуре и тих људи, нагласио је Вучић, настављено је кажњавање Србије протјеривањем Срба са Косова, одвајањем Црне Горе и признавањем самопроглашене независности Косова и Метохије.

Он је подсјетио да је Србија разарана, убијана и нападнута без дозволе Савјета безбједности УН, што је правдано борбом против имагинарног зла, те поручио да ће убудуће "морати да размисле и да нађу бољи разлог, јер нема више криваца у Србији и оних за које могу да прогласе да су довољно лоши да би били убијани".

"Зато је данас ту само део дипломатског кора, хвала вам што сте ту", захвалио се Вучић амбасадорима неколико страних земаља, међу којима су били и амбасадор Русије Александар Чепурин и Кине Ли Манчанг.

Вучић је нагласио да Србија неће постати члан НАТО-а, јер би то било "превише соли на људу српску рану", али да је спремна на партнерство.

Он је рекао да Србију више нико неће моћи да напада, да ће економски да јача и да ће бити војно снажнија и довољно јака да себе и народ заштити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана