Vučić: Migovi spremni za letenje

Srna
Vučić: Migovi spremni za letenje

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su "migovi 29" koji su stigli iz Rusije već sada modernizovani i spremni za letenje, te da će za borbena dejstva biti pripremljeni tokom narednih nekoliko mjeseci.

Vučić je novinarima na Aerodromu Batajnica rekao da cijena letjelica nije tajna, te da će Srbiju ovih šest "migova" koštati ukupno oko 180 miliona.


Prema njegovim riječima, jedna ovakva letjelica bez opreme - bez raketa i najsavremenijih radarskih uređaja košta oko 45-50 miliona evra.

"Reč je o tome da ne želimo da svi znaju koju mi specifičnu tehniku kupujemo. Što biste vi znali kakve ćemo sve rakete da kupimo za naše avione i radarske sisteme, ni vi, ni potencijalni agresor, ni bilo ko. To je naša stvar i stvar naše vojske i ako nešto treba da bude poverljivo, onda to mora da bude poverljivo", rekao je Vučić.

On je naveo da su Rusi veoma zainteresovani za proizvode srpske vojne industrije, kao što su modularna puška ili oklopno vozilo "mali miloš".

"Najviše su se zadržali oko žmalog milošaž, oklopnog vozila koje pravi žPrva Petoletkaž iz Trstenika. To se Rusima veoma dopalo", rekao je Vučić i najavio da će biti proizvedeno mnogo više komada za potrebe Vojske Srbije.

On je rekao da je Srbija pod snažnim pritiscima Zapada po pitanju Kosova i Metohije, ali ne i po pitanju nabavke oružja.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo pritisaka na Srbiju da kupuje oružje sa Zapada, Vučić je rekao da je njegov posao da se ne žali ni na šta, nego da vodi suverenu, nezavisnu i slobodnu zemlju.

Na Aerodromu Batajnica danas je izvršena svečana primopredaja "migova 29", koji su stigli iz Rusije, kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu paradni bodež sa ugraviranim serijskim brojevima ovih aviona.

"Hvala Vam najlepše za ove divne poklone i podršku i nadam se da ćemo našu saradnju uvećavati u budućnosti i hvala bratskom i prijateljskom narodu Rusije, hvala predsedniku /Vladimiru/ Putinu i Vama lično na ogromnom angažovanju", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana