Вучић: Мигови спремни за летење

Срна
Вучић: Мигови спремни за летење

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су "мигови 29" који су стигли из Русије већ сада модернизовани и спремни за летење, те да ће за борбена дејства бити припремљени током наредних неколико мјесеци.

Вучић је новинарима на Аеродрому Батајница рекао да цијена летјелица није тајна, те да ће Србију ових шест "мигова" коштати укупно око 180 милиона.


Према његовим ријечима, једна оваква летјелица без опреме - без ракета и најсавременијих радарских уређаја кошта око 45-50 милиона евра.

"Реч је о томе да не желимо да сви знају коју ми специфичну технику купујемо. Што бисте ви знали какве ћемо све ракете да купимо за наше авионе и радарске системе, ни ви, ни потенцијални агресор, ни било ко. То је наша ствар и ствар наше војске и ако нешто треба да буде поверљиво, онда то мора да буде поверљиво", рекао је Вучић.

Он је навео да су Руси веома заинтересовани за производе српске војне индустрије, као што су модуларна пушка или оклопно возило "мали милош".

"Највише су се задржали око жмалог милошаж, оклопног возила које прави жПрва Петолеткаж из Трстеника. То се Русима веома допало", рекао је Вучић и најавио да ће бити произведено много више комада за потребе Војске Србије.

Он је рекао да је Србија под снажним притисцима Запада по питању Косова и Метохије, али не и по питању набавке оружја.

Одговарајући на питање да ли је било притисака на Србију да купује оружје са Запада, Вучић је рекао да је његов посао да се не жали ни на шта, него да води суверену, независну и слободну земљу.

На Аеродрому Батајница данас је извршена свечана примопредаја "мигова 29", који су стигли из Русије, када је предсједник Србије Александар Вучић уручио руском министру одбране Сергеју Шојгуу парадни бодеж са угравираним серијским бројевима ових авиона.

"Хвала Вам најлепше за ове дивне поклоне и подршку и надам се да ћемо нашу сарадњу увећавати у будућности и хвала братском и пријатељском народу Русије, хвала председнику /Владимиру/ Путину и Вама лично на огромном ангажовању", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана