Вучић: Каменовање су припремали мени

Срна
Вучић: Каменовање су припремали мени

Београд/Крагујевац - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да су Албанци каменовањем аутобуса са Србима на Косову и Метохији очигледно спремали њему дочек, те захвалио ЕУ за реаговање.

"Нека они раде свој посао. Мени је важно да су људи у целом свету видели шта су они урадили", рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу, поводом заустављања и каменовања аутобуса са Србима јужно од Ибра, који су кренули у Лепосавић на предизборни митинг подршке Вучићу.

Наводећи да је видио изјаву Маје Коцијанчич, портпарола високог представника ЕУ за спољну и безбједносну политику Федерике Могерини, Вучић је рекао да је Брисел "лепо реаговао".

"Маја Коцијанчич је пренела оно што мисли Федерика Могерини. У реду је. Хвала им на томе. Лепо су реаговали", рекао је Вучић.

Он се извинио Србима на Косову и Метохији што данас није могао да им се обрати, али је додао да они знају ко о њима брине и ко ће да заштити њихове интересе.

"А ови /Албанци/ нека раде свој посао. Како су ми оно презиме написали, нешто - жВукикитж. Нешто чудно, нисам оно видео никад. Нека чудна тамо политика албанска, једва сам препознао сопствено презиме. Нисам знао да сам толико популаран. Хвала им на томе", каже Вучић.

Коментаришући посјету предсједника Србије Томислава Николића Кини, Вучић је рекао да очекује добар резултат и сутра или прекосутра да добије вијест о слоту за авио-линију Пекинг-Београд.

Он је навео да је разговарао више пута са власником кинеског "Хајнена", који је изразио спремност да успостави линију Пекинг-Београд.

"Ако то председник заврши, то ће бити велика ствар за Србију. То ће значити десетине хиљада кинеских туриста у Србији, кинеске бизнисмене, више посла, бржи раст. То ми је важнија вест, него било која коју чекам ових дана", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће то бити и потврда пријатељства двије земље, те подсјетио да моли Кинезе и да преузму Рудатско-топионичарски басен Бор, јер то нико други у свијету не може, те навео да од Бора и Мајданпека зависи цијела источна Србија.

Што се тиче регионалне политике, он је поновио да се залаже за мир и стабилност, уз заштиту српских националних интереса.

Вучић је у Крагујевцу посјетио фабрику фирме "Милановић инжењеринг" код Крагујевца, која се бави производњом алуминијумских компоненти за индустрију шинских возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана