Вучић: Још немам предлог решења за КиМ, неће бити лако за Србе

Танјуг
Вучић: Још немам предлог решења за КиМ, неће бити лако за Србе

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да још нема предлог ријешења за Космет, да није сигуран да ће поштовати да то ријешење понуди до краја априла.

Он је обећао да ће на њему сигурно радити озбиљно, одговорно и храбро, али и констатовао да оно сигурно за Србе неће бити лако.

Вучић је на прес-конференцији коју је имао с премијером њемачке покрајине Баден Виртемберг Винфридом Кречманом одговарајући на питања новинара рекао да ће приједлог, ако то буде могуће, урадити тако да не ослаби позицију Србије, али и да гарантује да ће вредно радити како бисмо се приближили компромисном ријешењу и постигли договор.

Додао је да не спада у људе који су за то да се одржава ситуација замрзнутог конфликта и чекају боља времена.

"Јер тога нема, од тога ћемо дочекати само тежа и лошија времена", поручио је, додајући да наше проблеме не треба да остављамо деци, већ да их сада и сами решавамо и то дијалогом.

Примјетио је, међутим, да са каквим год ријешењем да изађе, увјерен је да ће оно бити дочекано "на нож", и то свуда у окружењу, и у свијету, али посебно овде у Србији.

"Ако заиста желите решење онда морате најпре да победите на референдуму у својој земљи. Јер, није ми циљ да нешто кажем да бих задовољио некога на западу, а да до решења не дођемо, већ да задовољним грађане Србије, али не тако да грађани Србије и даље не буду срећни, већ да добро знају шта им је решење, а да њиме не буду понижени", поручио је предсједник Србије.

У сваком случају, додао је, на том ће ријешењу радити озбиљно, одговорно и храбро, са жељом да се ријешење пронађе.

"Једино у шта сам сигуран је да оно неће бити безболно за нас Србе", закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана