Вучић: Идем на Косово, прво на Газиводе

Вучић: Идем на Косово, прво на Газиводе 07.09.2018 21:45 | Танјуг

Он је навео да је протеклих неколико дана било изузетно тешко и да су се притисци низали у последња 72 сата.

“Претходних неколико дана били су тешки за наш народ и његове представнике и за нас који представљамо Србију у међународној арени. Сигуран сам да не знате шта се збивало у претходна 72 сата. Све је кренуло тешким, до сада невиђеним, притисцима на посланике Српске листе, а затим притисцима на руководство Србије да се подржи Љимај за шефа косовског преговарачког тима. Српска листа није хтела да подржи Љимаја. Нећу да улазим у разлоге, али овде имам досије Љимаја који је оптужен за најтеже злочине против нашег народа”, рекао је Вучић у обраћању јавности.

Како је додао, највиши косовски званичници претили су хапшењима, малтретирањем, а потом је стигла и забрана одласка на Газиводе.

“Добијем забрану да посетимо Газиводе, у писаној форми, што ће рећи - ако пођеш тамо, проћи ћеш као Ђурић, то је за домаћу јавност, а за европску је све у реду. То је био разлог зашто нисам могао да разговарам са косовским представницима, што не значи да ћемо прекинути дијалог. Мораћемо да наставимо да разговарамо јер је кључно да сачувамо мир”, навео је Вучић.

Како каже, његова намера је од почетка била да се понаша одговорно и озбиљно и да се бори за ријешење проблема, али наглашава да ће “проћи много времена до договора”.

Додао је да је на Газиводама био два или три пута, али и да ће сутрашњу посјету Косову и Метохији почети управо обиласком Газивода и Еколошког центра на језеру.

“Обратићу се нашем народу, имаћу буран и испуњен дан, вероватно до поноћи моћда и дуже, али желим да људи чују истину, можда им се све и не свиди, али моје је да се борим. Имам и личну обавезу јер сам на КиМ добио највећу пиодршку, за мене је гласало 80 одсто Срба”, рекао је Вучић.

Како је навео, покушаће да се у “немогућој ситуацији” избори.

“И борићу се, јер осећам огромну одговорност”, поручио је Вучић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица