Vučić: Gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske u junu ili julu

Srna
Vučić: Gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske u junu ili julu

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi gasna interkonekcija između Bugarske i Srbije trebalo da počne da se gradi u junu ili julu ove godine.Vučić je naveo da se o gasnoj konekciji između Bugarske i Srbije, koja će omogućiti Srbiji da prima gas iz Turskog toka razgovara i da se očekuje finansijska pomoć EU.

"Mislim da bi trebalo da počnemo izgradnju u junu, julu, to mi deluje veoma realno. Nakon što izgradimo interkonekciju između Bugarske i Srbije, treba da izgradimo naš gasni cevovod do mađarske granice", rekao je Vučić za "Sputnjik".


Govoreći o ruskim helikopterima za Srbiju "mi 17", Vučić je naveo da se o tome još pregovara, ali da će to biti završeno do kraja ove godine.

On je istakao da je predstojeća posjeta ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova Beogradu veoma važna za Srbiju.

"Poseta Lavrova je veoma važna za našu zemlju, on je veliki prijatelj Srbije i mislim da ćemo ojačati našu vezu, da ćemo diskutovati o svim pitanjima i da ćemo unaprediti saradnju na različitim poljima i u različitim sferama", rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija zahvalna ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu što je vodio računa o mnogim pitanjima na zapadnom Balkanu, za razliku od njegovih prethodnika.

"Unapredili smo trgovinsku i vojnotehničku saradnju, ali pre svega onu u energetskom sektoru. Nadam se da ćemo nastaviti da radimo na isti način", rekao je Vučić.

Govoreći o zahtjevu Brisela da se prije ulaska u EU riješi pitanje granice, Vučić je rekao da podržava proces dijaloga sa Prištinom, da se nada kompromisnom rješenju, ali da ne polaže prevelike nade da će se to desiti do kraja ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana