Вучић, Ердоган: Пут Београд - Сарајево изузетно значајан

Срна
Вучић, Ердоган: Пут Београд - Сарајево изузетно значајан

Нови Пазар - Предсједници Србије и Турске Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган оцијенили су да је нова саобраћајница Београд-Сарајево изузетно значајан и да ће представљати пут мира и просперитета у региону.

"Србе, Хрвате, Бошњаке и све друге видимо као наше пријатеље са којима смо вијековима заједно живјели и са којима ћемо сарађивати у свим областима и у будућности", рекао је Ердоган у обраћању грађанима у Новом Пазару.


Он је истакао да, колико народи на Балкану буду јединствени и сложни, толико ће им бити сигурнији и бољи живот.

"А ми, као руководиоци наших земаља, одлучни смо за јачање стабилности и просперитета на Балкану", рекао је Ердоган и додао да се још много тога треба урадити за развој Србије и Рашке области која представља њен важан дио.

Он је додао да је Рашка област један од најбитнијих мостова који повезује Србију и Турску, те да се та јака веза одразила и на јачање билатералних односа.

Ердоган је захвалио грађанима Србије и њеном предсједнику за подршку турским властима након покушаја војног удара у Турској и истакао да је Вучић био један од првих свјетских лидера који је то урадио.

Вучић је најавио да ће наредних мјесеци почети израда пројектне документације за ауто-пут Пожега-Бољаре јер је потребно спојити Рашку област са Београдом, Сарајевом и Подгорицом.

"Наш је посао да правимо путеве, болнице, вртиће и школе. То ћемо наставити да радимо и не постоји ништа важније од тога. Радио сам и радим најбоље што могу у интересу сваког грађанина Србије, без обзира које је вере и нације. Тако ћу и наставити", поручио је Вучић.

Прије обраћања грађанима, Вучић и Ердоган састали су се са градоначелницима и предсједницима општина Нови Пазар, Рашка, Краљево, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош и Прибој.

Током посјете Новом Пазару потписан је и протокол између овог града и општине Рашка са турском Агенцијом за сарадњу и координацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана