Вучић: Брисел да укаже на који модел из региона Београд трeба да се угледа

Срна
Вучић: Брисел да укаже на који модел из региона Београд трeба да се угледа

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је поводом отварања два поглавља Београда са ЕУ да ће морати да погледа дио који се односи на националне мањине и да Брисел укаже на који модел из региона и на које чланице ЕУ желе да се Србија угледа.

„Када би Србија сутра увела санкције Русији и када би признала независно Косово, била би шампион у одбрани права националних мањина истог дана и цветало би ефикасно и независно правосуђе“, рекао је Вучић у Паризу, гдје учествује на Самиту о клими.


Он је уочи састанка са предсједником Француске Емануелом Макроном оцијенио да би Француска могла да има утицај у очувању мира и стабилности у региону.

„Стабилност и мир би било много лакше очувати уколико бисмо имали подршку данас снажне, угледне Француске, која има све већи утицај у Европи и свету. Председник Макрон ужива огроман лични углед на свим меридијанима и зато очекујем да ћемо данас, а договорено је да имамо такву врсту кратког састанка, створити услове да Макрон, како је сам у писму навео, посети Србију“, додао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана