Vučić: Bez učešća Srbije nema rješenja za pitanje Kosova

Srna
Vučić: Bez učešća Srbije nema rješenja za pitanje Kosova

Beograd - Bez učešća Srbije ne može da se riješi pitanje Kosova i Metohije, niti bilo koji problem koji se nje tiče, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Svi mogu da pomognu, odmognu, ali, bez učešća i volje Srbije nema ništa od toga", kaže Vučić.


Govoreći o sutrašnjem sastanku sa predstavnicima srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, on je najavio da će biti riječi o sveobuhvatnom paketu pomoći.

"Zamoliću ministre i Vladu, da u skladu sa onim što smo obećali našem narodu na Kosmetu, da pomognemo u svim sferama društvenog života od infrastrukturnih radova, do nastavka i uvećanja pomoći u zdravstvu, školama, obrazovnom sistemu, u investicijama, da vidimo kako to da uradimo", rekao je Vučić u Istanbulu gdje je prisustvovao otvaranju najvećeg aerodroma na svijetu.

Prema njegovim riječima, to će biti veoma važno za srpski narod na Kosovu i Metohiji i time Srbija pokazuje koliko na sve načine želi da pomogne poboljšanje njihovog životnog standarda.

Povodom najava da će u novembru penzioneri dobiti veći ček, Vučić je istakao da će penzioneri moći i sljedeće godine da očekuju povećanje ukoliko Srbija bude nastavila sa dobrim poslom, odgovornim i disciplinovanim ponašanjem, prenosi RTS.

Vučić je u razgovoru sa novinarima prokomentarisao vijest da ga je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao Ordenom Svetog Aleksandra Nevskog, istakavši da mu je velika čast da bude u društvu Milana Obrenovića, Aleksandra Karađorđevića, Nikole Pašića koji su, između ostalih, dobili orden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana