Vučić: Albanci neće gledati film u kojem Srbija pada na ucjene

Tanjug
Vučić: Albanci neće gledati film u kojem Srbija pada na ucjene

Smederevo - Dragi naši albanski prijatelji, džabe ste krečili, nema ništa od tog posla, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vlastima u Prištini povodom njihove platforme i dodao da dijalog može da se nastavi, ali na temelju neke “pametnije platforme”.

“Od razgovora nikada nismo bežali, ali da nas ucenjujete i pravite budalama - taj film nećete gledati”, naglasio je Vučić u obraćanju građanima Smedereva.

“Izašao je njihov ministar Bedžet Pacoli i kaže “sledeće nedelje bismo mogli da ukinemo takse, ali da sednu pregovarački timovi”, naveo je i dodao:

“Da nastavimo, valjda pod uslovima njihove platforme, priznamo da je sve njihovo, da je Kosovo nezavisna država u kojoj treba da se formira specijalni sud pred kojem bi odgovarali Srbi za ratne zločine, silovanje Albanki, da se formira posebna komisija koja će da kaže koliku ratnu odštetu treba da platimo...”.

On je ukazao da su naredali 10 stvari koje Srbija treba da radi.

Podjsetio je da nisu ispunili ni svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština, a potom su uveli takse od 100 odsto na srpsku robu ,što je kršenje CEFTA sporazuma i S SP, “jer imaju zaštitu velikih zapadnih sila”.

Smislili su sada, kako je kazao, novi trik i donijeli platformu u kojoj stoji da Srbija mora da uradi sve što oni hoće, a mi da budemo zadovoljni time što bi nam oprostili sve što im ranije nismo ispunili.

“Nemojte da brinete ljudi. Juče sam iskoristio jednu srpsku reč u koju je stao sav srpski gnev, a danas im poručujem „džabe ste krečili, nećete gledati taj film”“, naglasio je Vučić.

Srbima na Kosovu i Metohiji je poručio da je Srbija uz njih.

“Srbija nije više slaba kao što je bila 2004. kada su vršili pogrom nad vama, kao 2008. kada su proglašavali nezavisnost, nije očajna i slaba kada smo mi tražili katasrofalnu predsudu Međuanrodnog suda prave, ne poanša se osiono i bahato, ali je dovoljno jaka da zaštiti svako naše dete i svakog našeg čoveka i to svi u međunarodnoj zajednici i na KiM treba da imaju u vidu”, podvukao je Vučić.

Rekao je da je blaga riječ ako bi opisao političare u Prištini neodgovornima.

Oni su, prema njegovim riječima, nama pokušali da kažu kako su oni ti koji o svemu odlučuju, a da se Srbija i naš narod ništa ne pita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana