Вучић: Албанци мисле да је њихова побједа америчко бомбардовање Срба

Агенције
Вучић: Албанци мисле да је њихова побједа америчко бомбардовање Срба

Анкара - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Албанци мисле да је њихова велика побједа, из које треба да извуку све што им није припадало, то што су Американци и неки други бомбардовали Србију.

Поводом изјаве премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја да Србија не разумије “ко је побиједио, а ко изгубио”, Вучић је навео да је Београду потпуно јасно да Албанцима не пада напамет да праве било какве компромисе.


Вучић је напоменуо да није добро ако неко мисли да је рјешење у томе да он добије све, а да оне са којима преговара понижава на сваки могући начин.

“Харадинај је и раније држао придике о томе колико кога има. Очигледно је стручњак за право, државу, уставно-равни поредак. Честитам му на томе. Када Харадинај прича о Медвеђи, заборавља да тамо има мање од 10 одсто Албанаца. Ако на такав начин рачунате не знам шта бих више рекао”, рекао је Вучић новинарима након састанка у Анкари са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Вучић је истакао да је увијек говорио да је важно, да се нада и да се бори да рјешење буде пронађено, да је то неопходно за будућност, пренијели су београдски медији.

Он сматра да Албанцима “доста” могу да кажу они који то у суштини неће, а који су учествовали у стварању такозване независности Косова.

Вучић је, коментаришући посљедње пријетње смрћу које су му упућене у тексту “Постоји ли за Вучића друго решење осим метка” објављеном на порталу “КМ новине”, рекао да то није ништа ново јер се са тим суочава сваки дан.

“Смешно ми је јер да су такве претње упућене неком другом жскочилаж би сва удружења и политичке странке. Са тим се суочавам сваки дан, за једне сам издајник, за друге сам злочинац. Само мислим да сам нормалан и да водим нормалну, озбиљну и одговорну политику, али то није ништа ново”, навео је Вучић и додао да је ријеч о сајту из централне Србије и IP адреси вјероватно из околине Чачка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана