Вучић: Администрација САД по први пут жели да чује и српску страну

Срна
Вучић: Администрација САД по први пут жели да чује и српску страну

Анкара - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да америчка администрација по први пут жели да чује и српску страну по питању Косова и Метохије и да то није мала ствар.

“Захвалан сам Американцима што ми се чини по први пут, од када је Трампова администрацију успостављена, да они желе да нас чују. Не кажем да су нам савезници по питању КиМ, не кажем да је то лако, они имају другачији поглед на Косово, али сада желе да нас чују и то није мала ствар”, рекао је Вучић.

Додаје да тиме није задовољан , али да “види трачак свјетлости”.

Он је у Анкари, гдје је боравио поводом инаугурације предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердоана, рекао да је више пута разговарао са предсједником САД-а Доналдом Трампом и да је од њега добио потврду да ће доћи у Србију, али га не би изненадило да због обавеза не дође.

“Са председником Трампом сам разговарао више пута и то ми је потврдио. Међутим, знате какав је распоред председника САД-а и не бих се чудио да не дође. Надам се и учинићемо све да дође”, рекао је Вучић.

Он је додао да нема потврду датума или нешто слично о доласку предсједника САД-а.

“Мислим да његов тим много ради и они ће га када буду мислили да је тренутак упознати са важним питањима Западног Балкана, пре свега питањем решавања косовско- метохијског проблема”, рекао је Вучић.

Он је додао да ће у Србију до краја године доћи предсједник Русије Владимир Путин, а да ће наредне године у посјету доћи и предсједник Кине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана