Вучелић: Прекрајање граница на Балкану није завршено

Срна
Вучелић: Прекрајање граница на Балкану није завршено

Бањалука - Главни и одговорни уредник "Вечерњих новости" Милорад Вучелић сматра да прекрајање граница на Балкану није завршено и да велике силе, нарочито западне, планирају да на том подручју изазову сукобе.

"Једино што имају проблем - плаше се како, с обзиром на то да се балкански ратни сукоби никада не могу локализовати. У претпрошлом веку, у балканском рату пала је Турска, у Првом светском рату Аустро-Угарска. Русија због других разлога. Због револуције је и Њемачка доживела тежак пораз. У Другом светском рату поражене су силе осовине. Распала се Њемачка и поделила. Када би само знали да могу да локализују тај сукоб, да он буде само ту међу нама, сукоб би био изазван", оцијенио је Вучелић.


Он је за РТРС рекао да би тим великим западним силама изашли у сусрет многи овдашњи "случајни политичари" од Косова до оних македонских, хрватских и оних у оличењу Алије Изетбеговића.

"Велике западане силе гледаће да подгревају тај сукоб. Да могу да га локализују они би то урадили, не би оклијевали. Овако се боје да га не би могли локализовати, јер је, ипак, Кина присутна на овом терену, Русија да не говорим. Нису само интереси у питању. Мислим да ће ово и даље бити врућ терен, прије свега због интереса великих сила и њиховог подгуривања нас у те сукобе", нагласио је Вучелић, некадашњи близак сарадник Слободана Милошевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана