Vojska Srbije sa Rusima dvije vojne vježbe, sa NATO pet, a sa Amerikom šest

Srna
Vojska Srbije sa Rusima dvije vojne vježbe, sa NATO pet, a sa Amerikom šest

Beograd - Pripadnici Vojske Srbije će ove godine izvesti dvije zajedničke vježbe sa Oružanim snagama Rusije, pet vježbi u okviru saradnje sa NATO-om, a šest sa Evropskom komandom Oružanih snaga SAD, rekao je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić.

On je naveo da će dvije vježbe sa ruskom vojskom biti izvedene u Rusiji, i to zajednička taktička vježba pripadnika Specijalne brigade i vazdušno desantnih jedinica, kao i taktička vježba vazduhoplovstava, prenijeli su beogradski mediji.

“Sa kolegama iz Mađarske i Rumunije ove godine planirali smo četiri veće vežbe a krajem maja na poligonu Ravnjak u Kruševcu održaće se međunarodna vežba Balkanski odgovor”, rekao je Krivokapić.

U ovoj godini planirano je više od 250 različitih vrsta vježbi na nacionalnom nivou, kao i više od 20 multinacionalnih vježbi.

Krivokapić je rekao da ovakav način obuke odgovara potrebama sistema odbrane Srbije, ali i zahtjevima sa kojima se susreću srpski mirovnjaci angažovani u mirovnim misijama pod okriljem UN i EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana