Vojska Srbije neće biti nijemi posmatrač na sjeveru Kosmeta

Srna
Vojska Srbije neće biti nijemi posmatrač na sjeveru Kosmeta

Beograd - Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nijemi posmatrač ukoliko na sjeveru Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbjednosti srpskog stanovništva, pišu "Večernje novosti".

"Komandi međunarodnih snaga u Prištini u više navrata jasno smo stavili do znanja da su obavezni da održavaju red i mir i vode računa o bezbednosnoj situaciji srpskog naroda. Naša poruka bila je da se bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine, neće dozvoliti", rekao je sagovornik lista iz vojnog vrha.


"Novosti" dodaju da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj narod i da to nije novost za međunarodne snage u Prištini, kao i da je vojni vrh Srbije o svojoj riješenosti da obezbijedi sigurnost svojih građana redovno obavještavao i sve prethodne komandante Kfora.

U tekstu se navodi da ovo upozorenje Beograda posebno dobija na značaju u vrijeme pojačanih napetosti izazvanih atentatom na Olivera Ivanovića, ali i političkih i bezbjednosnih napetosti na Kosovu.

"Ovih turbulencija nije pošteđen ni Kfor, koji čini jedinu legitimnu vojsku u pokrajini", napominje se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana